9. КЊИЖЕВНИ СПОМЕНАР – КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ

јун 7, 2024

Успешно је завршена акција „Најуспешнији књижевни споменар“,коју је Библиотека успешно реализовала у сардњи са Основном школом „Војвода Мишић“ из Пецке и професорком Аном Јокић. Циљ акције је да се ученици мотивишу и подстакну да се обавезна школска лектира чита и анализира са више воље и жеље , и да се буде што оригиналнији у представљању прочитаних књижевних дела. И ове године ученици су показали креативност, маштовитост и са доста труда педантно и марљиво записивали и илустровали у својим свескама обрађену лектиру током школске године.
У Издвојеном одељењу Народне библиотеке Осечина у Пецкој, у петак, 7. јуна додељене су награде најуспешнијим ученицима, a том приликом уприличен је књижевни сусрет са Виолетом Бабић.
Виолета Бабић је истакла значај књижевности и читања за децу, наглашавајући очувања традиције писања и преношења прича најмлађима. Поред тога, говорила је о процесу стварања књижевних дела намењених деци, инспирацији и изазовима са којима се сусреће као писац који пише за младе читаоце.
Након инспиративног разговора са децом, уследила је додела награда за Најуспешнији књижевни споменар. Млади аутори су са поносом примили признања.
Књижевни сусрет са Виолетом Бабић био је не само прилика да се прослави књижевност и књижевно стваралаштво, већ и да се подстакне љубав према писаној речи и култури међу најмлађима.
Награђени књижевни споменари:
1. Александра Секулић, 7/1 ОШ „Војвода Мишић“ Пецка
2. Анастасија Малешевић, 6/1 ОШ „Војвода Мишић“ Пецка
3. Филип Малешевић, 5/1 ОШ „Војвода Мишић“ Пецка
Похваљени:
– Јелена Ненадовић, 7/1 ОШ „Војвода Мишић“ Пецка
– Дуња Дамњановић, 6/1 ОШ „Војвода Мишић“ Пецка
Комисија:
– проф. Зорица Солдатовић, председник
– проф. Ана Јокић, члан
– Тања Петровић, члан
Честитамо награђеним учесницима, остале позивамо да се у септембру прикључе новој акцији за најуспешнији књижевни споменар,
До сигурног следећег књижевног сусрета, останите здрави, читајте књиге, „ЧЕКАМО СЕ У БИБЛИОТЕЦИ“.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja