ЈАВНИ ШКОЛСКИ ЧАС О МОБИЛНОСТИ КОРИШЋЕЊУ ЗАЈЕДНИЧКИХ ЈАВНИХ ПРОСТОРА

сеп 19, 2024

Данас је ОВЦ „Браћа Недић“ организовала посебан јавни час посвећен мобилности у оквиру обележавања мобилне недеље. Ова иницијатива има за циљ да подстакне децу и њихове поодице , као и запослне у јавним институцијама на коришћење еколошки прихватљивих начина превоза, као што су бициклистичке вожње, пешачење.

Библиотечки плато је био испуњен дечјом радошћу и енергијом. Деца су из различитих праваца долазила са својим бициклима и пешке. Заједнички долазак на плато библиотеке створио је осећај заједништва и подршке према циљевима еколошке одрживости.

Присутне је поздравила библиотекарка, упознајући ученике о значају мобилности, утицају саобраћаја на животну средину и здравље, као и о сигурности у вожњи бицикла и пешачењу. Професори су поделили своја знања и искуство , ангажујући децу кроз интерактивне активности и дискусију.

Као део нашег програма, библиотека је припремила посебну мобилну КЊИГОШЕТАЛИЦУ, у којој су се налазиле пажљиво одабране књиге из области екологије, биологије , заштите животне средине, европски дневници…Током часа, ученици су имали прилику да истраже наслове књига и разговарају о здравим стиловима живота. Наши библиотекари су им представили књиге које могу позајмити и читати, пружајући им додатне информације о важности очувања животне средине. Овакав приступ је додатно обогатио искуство, јер су ученици могли да повежу теорију са практичним примерима књига које су им доступне.

Псебно им се допао постери активности ван библиотеке који су могли да погледају.

Овај догађај нас подсетио на важност заједништва  и одговорности према нашој планети. Заједно можемо створити свет у којем су здравље, књига и екологија на првом месту.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja