ИНТЕРАКТИВНО ПРЕДАВАЊЕ „БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ И БИБЛИОТЕКЕ“

окт 1, 2024

Представници Народне библиотеке Осечина директор Ана Васиљевић и библиотекар Јелена Чкојић Иконић су, у понедељак 30. септембра 2024. године у огранку Библиотеке „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу – у Основној школи „Вук Караџић“ у Степојевцу присуствовале потписивању споразума Библиотекарског друштва Србије и Министарства информисања и телекомуникација. Споразум дефинише сарадњу у области безбедности и заштите деце при коришћењу информационо-комуникационих технологија, са којим отпочиње и сарадња на развоју и примени едукативних програма за библиотекаре у Србији у области безбедности на интернету. Потписници споразума су државни секретар г. Милош Гарић и председница Библиотекарског друштва Србије гђа Јелена Глишовић.

Након свечаног чина потписивања споразума,  представници Националног контакт центра за безбедност деце на интернету  су одржали интерактивно предавање „Безбедност на интернету и библиотеке“ коме су присуствовали и библиотекари из Лазаревца, Степојевца, Ваљева и Уба поред родитеља и становника Степојевца и околоне.

Том приликом председница БДС-а Јелена Глишовић даровала је за нашу библиотеку у Осечини и Пецкој публикацију “Савети за заштиту деце на интернету“. Овај практични водич за родитеље већ данас биће доступан за позајмицу.

Захваљујемо се Библиотеци “Димитрије Туцовић” у Лазаревцу и Основној школи “Вук Караџић” у Степојевцу на лепом госпопримству.

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja