ЛЕТЊИ БДС форум

јун 25, 2024

На летњем БДС форуму одржаном 21. 06. 2024. у Обреновцу, чији домаћин је била Библиотека „Влада Аксентијевић“ Обреновац, једна од главних тема била је“Закони у библиотечко – информационој делатности : стање и предлози за измену и допуну“. Библиотекари , стручњаци из области библиотечко – информациних делатности окупили су се како би разговарали о актуелним законима који регулишу рад библиотеке.
Дискусија је била веома корисна, јер су учесници имали прилику да поделе своја искуства. Причало се о бројним изазовима са којима се библиотеке суочавају, као и недостаци у постојећим законима који их регулишу.
У име БДС поздравила нас је Jелена Глишић, председница Библиотекарског друштва Србије и Ивана Јаношевић, члан УО БДС, представница Библиотеке „Влада Аксентијевић“, Обреновац.
Модератор је био Небојша Цвејић, председавајући Секције за матичне библиотеке БДС.
Учесници су били: Проф. Др Гордана Стокић Симончић, Управник Катедре за библиотекарство и информатику Филолошког гфакултета Универзитета у Београду; Проф.др Гордана Рудић, Управник Катедре за библиотекарство Педагошког факултета у Сомбору и др Татјана Брзуловић Станисављевић, Начелник одељења обраде и набавке Универзитетске библиотеке „Светоза Марковић“ у Београду.
Укупно гледано, присуство библиотека на Летњем БДС форуму са овом темом је било веома корисно, пружајући учесницима прилику да размене идеје и сугестије за унапређење законодавства у библиотечко – информационој области.
Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja