Министарка културе Маја Гојковић одржала састанак са представнивцима локалних самоуправа

феб 14, 2024

У уторак, 13. фебруара 2024. године у палати Србија потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић одржала је данас састанак са 50 градоначелника и председника општина у Србији, који ће уз подршку Министарства културе током ове године радити на обнови културних центара, музеја, архива, библиотека и других установа културе широм Србије.

Општину Осечина, која је апилицирала за средства за завршну фазу пројкекта „Нови биоскоп и позорница Библиотеке у Осечини – Културно срце Подгорине“ представљала је Ана Васиљевић, директор Народне библиотеке Осечина.

Гојковић је нагласила да су градови и општине показали велику заинтересованост да и ове године конкуришу за средства Министарства у циљу обнове инфраструктуре у култури, чиме се ствара амбијент за квалитетније услове рада многих установа и уметника.

Путем конкурса „Градови у фокусу“ опредељено је 350 милиона динара за пројекте у 2024. години, а потпредседница Владе и министарка културе је позвала градоначелнике и председнике општина да у што краћем року крену у реализацију подржаних пројеката.

Гојковић је указала да су на овај начин, у највећем броју случајева деценијама девастирани објекти, у последњих неколико година добили нови сјај и могућност да се одржавају културни програми најразличитијих форми, а грађани нове и модерне просторе за културни садржај.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja