ПОРОДИЦА ЈЕ СВЕ

јун 7, 2024

У четвртак, 6. јуна у биоскопској сали Библиотеке у Осечини одржана је инспиративна беседа игумана манастира Лелић Георгија Мићића ., која је означила завршетак литерарног конкурса „Породица је све“ и додела награда за најбоље радове.

Игуман Георгије Мићић је својом беседом успео да пренесе дубоку духовну поруку присутнима, истичући важност породичних вредности и међусобне љубави. Његове речи су додатно оснажиле све присутне и подстакле их да размишљају о важности породичног јединства у данашњем свету пуном изазова.

Награђена деца су својим радовима показала изузетну креативност и таленат, додатно обогаћујући вече својим делима. Дечји радови су изазвали велике емоције и дирнули срца публике, показујући снагу породичног јединства и веза виђених дечјим очима.

Породица је стуб наше егзистенције, ослонац у тешким временима и радост у срећним тренутцима. Она је место где се осећамо вољено , прихваћено и подржано без обзира на све. Породица чини наше животе богатијим и испуњенијим, пружајући нам непроцењиву сигурност и топлину.

У породици делимо радости и туге, смех, сузе, успехе и неуспехе. Њена снага лежи у заједништву, међусобној подршци љубави која нас повезује. Кроз породичне везе градимо свој идентитет , учимо вредности и обликујемо своје ставове о свету.

Породица је место где учимо како волети, праштати, разумети и бити подршка једни другима. Она нас учи толеранцији, емпатији и саосећању, градећи темеље за здраве међуљудске односе. Кроз породичне односе развијамо своје емоционалне вештине и учимо како бити бољи човек.

У времену када нас живот изазива и када се суочавамо са проблемима, породица је та која пружа сигурност и уточиште. Њена подршка нас оснажује и даје нам храброст да превазиђемо све препреке. У породици налазимо снагу да се суочимо са животним изазовима и да растемо као индивидуе.

Зато је важно неговати породичне односе, улагати време и труд у очување породичне хаармоније. Породица је стуб наше среће, темељ нашег идентитета и основа на којој градимо бољу будућност. У њој промналазимо љубав, подршку и разумевање које нас чини комплетним и испуњеним. Јер, без обзира на све, породица је све.

Литерарни конкурс је био прилика да се промовишу породичне вредности, те да истакне важност подршке деци и њиховом стваралаштву.

Награђена деца су:

I категорија: ученици од I до IV разреда основне школе

1.Николета Ивковић 1. разред, ОШ “Војвода Мишић“, Пецка, учитељица: Душица Рацковић

2..Андреа Берчек 4. разред, ОВЦ „Браћа Недић“, Осечина, учитељ: Драган Симић

3.Вања Јеросимовић 1. разред, ОШ “Војвода Мишић“, Пецка, учитељица: Душица Рацковић

 II категорија: ученици од V до VIII разреда основне школе;

1. Неда Срећковић 7. разред, ОВЦ „Браћа Недић“, наставник: Мирјана Вујичић

2. Анастасија Малешевић 6. разред, ОШ “Војвода Мишић“, Пецка, наставник: Ана Јокић

2. Александра Секулић 7. разред, ОШ “Војвода Мишић“, Пецка, наставник: Ана Јокић

3. Ненад Васић 5. разред, , ОВЦ „Браћа Недић“, наставник: Мирјана Вујичић

Радове оцењивала комисија у саставу:

Драгица Пуљезевић, професор српског језике и књижевности, предеседник,

Кристина Петровић,  професор српског језике и књижевности, члан и

Ана Васиљевић, директор Библиотеке члан.

Секретар: Јелена Чкојић Иконић, дечји библиотекар.

Желимо да се захвалимо покровитељима који су омогућили ваучере за ручак за породице награђене деце. Захваљујући њиховој подршци, породице ће имати прилику да уживају у заједничком оброку и прославе успех своје деце.

Покровитељи конкурса угоститељске радње: Ресторан Кoвач Осечина, Соколске колибе Рожањ, Осака ресторан, Кафе посластичаница HORTI, PIZZA No 1 и Caffe 70.

Фото извештај је на страници https://www.facebook.com/profile.php?id=100064953601036

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja