“ПРИЧА – ПЕТ СЛОВА, А ВЕЛИКА СТВАР, КАКО ДО ЊЕ ДОЋИ ОТКРИЋЕМО САД“

мај 27, 2024

У оквиру пројекта под називом ,,Прича – пет слова, а велика ствар, како до ње доћи открићемо сад“ данас су Библиотеку посетила деца средње мешовите групе Предшколске установе „Лане“ са својим васпитачицама Марином Крсмановић, Зорицом Павловић и Миром Николић.

Данас је у нашој Библиотеци владала посебна радост и узбуђење јер су нас посетила деца из вртића са интересантном темом. Деца су била одушевљена када су сазнала да ће кроз посебну активност истражити свет књига на један креативан начин.

После упознавања са одељењима и књигама Библиотеке, дочекао их је прави драмски приказ приче „Ивица и Марица“, који су библиотекарке на изузетан, узбудљив и интерактиван начин приказале и изговориле. Дечица су слушала сваку реч и уживала у сваком тренутку. Након тога уз помоћ посебне коцке са пет слова, библиотекари су децу подсетили на причице по словима: о Пинокију, Пепељуги, Снежани… Свако слово је било ново откриће и нова авантура за малене посетиоце. Њихова машта је слободно путовала кроз светове прича и бајки, а осмеси на њиховим лицима били су најепша награда за библиотекаре. На крају посете деца су погледала цртани филм „Петар Пан“.

Била је ово једна дивна и инспиративна посета. Јер, како рече један писац“Књиге су најтише и најпоузданије од свих пријатеља, а најдоступнији и најмудрији саветници“.

Желимо да се захвалимо на лепој посети и сарадњи ПУ „Лане“  и креативним васпитачицама. Њихова посвећеност и подршка су неизмерно важни за развој деце и развијање љубави према књигама и читању. Подршка и сарадња су од великог значаја за Библиотеку и радујемо се будућим сусретима и активностима.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja