Први пут у библиотеци

нов 12, 2020

У мору последица које је епидемија корона вирус проузроковала, налазе се и потешкоће са којима се суочавају организатори културних дешавања, Лишени свог главног извора енергије и смисла постојања – живих људских сусрета – културни делатници одлучују се за једну стерилнију форму коју омогућавају виртуелни простори интернета.
Организациони тим Библиотеке одлучио се да пренесе управо у овај простор и да попут пионира кренемо у његово осмишљавање и уређење.
Тако је настао онлајн програм за маме и бебе „Први пут у библиотеци„, који смо ове године одржали седми пут.
На нашу огромну радост, ове године смо имали јако леп одзив мама које имају бебе старости до 24 месеца. Њих 15 је учествовало у овогодишњем online програму и то: Виктор и Марина Лукић, Сара и Кристина Томић, Андрија и Ана Ивковић, Ленка и Ана Васиљевић, Андреј и Бранка Николић, Павле и Јелена Недељковић, Огњен и Светлана Деспотовић, Дарија и Наташа Милосављевић, Андреја и Маријана Малешевић, Богдана и Мирјана Милутиновић, Лазар и Биљана Илић, Андреа и Мирјана Ковачевић, Лазар и Жељка Васиљевић, Дарија и Мирјана Вујичић и Ивана и Јелена Мирчетић.Библиомаме и библиобебе смо представили на нашој ФБ страници кроз библиофилмић. Програм је обухватио и online предавање педијатра  Босиљке Алексић на тему актуелних респираторних инфекција са посебним освртом на грип и корону. Такође, од пристиглих фотографија приредили смо изложбе , једну у Осечини , а другу у ИОБ у Пецкој, Сви учесници су добили пригодан поклон , за маме то је бесплатна чланска карта у трајању од годину дана, а за бебе смо наменили сликовнице.
Можда у мањој мери него вирус, закључили смо, да је човек ипак у стању да се привикне на разне услове.
Увек је време за бебе, а сада је управо њихово време!

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja