BIBLIONET 2022 BIBLIOTEKE I DOŽIVOTNO UČENJE – 16. godišnji stručno-naučni skup Zajednica matičnih biblioteka Srbije –

sep 15, 2022

Šesnaesti godišnji stručno-naučni skup Zajednice matičnih biblioteka Srbije – BIBLIONET 2022, održan je u Čačaku, (Gradska biblioteka Vladislav Petković-Dis) 8-10. septembar 2022. godine. Tema ovogodišnjeg seminara bila je „Biblioteke i doživotna učenje“ okupila je oko 170 bibliotekara.
Pozdravne reči , osim domaćina Bogdana Trifunovića, predstavnika Ministarstva kulture i informisanja , uputio je i upravnik NBS dr Vladimir Pištalo. Dodeljena je nagrada „Đure Daničića“ za 2021. bibliotekaru savetniku Danieli Skoković iz Požege.
Prvog i drugog dana skupa prisutni su mogli da prate četiri predavanja po pozivu i izlaganja autora radova kroz dve radne sesije. Osim radnog dela, bili su organizovani i različiti sadržaji: stručno vođenje kroz najveću javnu biblioteku pod jednim krovom u Srbiji
Stručno usavršavanja bibliotekara Republike Srbije karakteriše stalno traganje za inovativnim bibliotekarskim znanjima, ali i ostvarivanjima u svetu ustanovljenim standardima. Širok raspon bibliotečkog delovanja od školskih, visokoškolskih i narodnih biblioteka uslovio je značaj timskog delovanja bibliotečke struke u celini. Zato Društvo bibliotekara svake godine organizuje skupove radi stručnog usavršavanja bibliotekara i boljeg sagledavanja stanja u bibliotekarstvo kod nas i u svetu.
Osim kvalitetnih izlaganja, stručnih razgovora i razmene iskustava iz prakse ovaj Biblionet će biti upamćen i po dobrom druženju, novim poznastvima i umrežavanju bibliotekara.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja