MEDIJSKA PISMENOST ZA ZRELO DOBA

maj 26, 2021

Biblioteka Plus iz Beograda i Biblioteka „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva organizovali su 7. maja u prostorijama Matične biblioteke seminar za bibliotekare Kolubarskog okruga „Medijska pismenost za zrelo doba“. Cilj projekta  je da se bibliotekarima  pruži stručna podrška da raѕvijaju znanja i ohrabre starije građane, korisnike biblioteka, da se služe društvenim medijima, intermnetom, ali i da uz pomoć bibliotekara pažljivije biraju, stvaraju i razmenjuju medijske sadržaje.

Na početku programa bibliotekare kolubarskog okruga pozdravili su Violeta Milošević, dirtektorka biblioteke „Ljubomir Nenadović“ i Zoran Hamović, predsednik udruženja „Biblioteka plus“ koje je i pripremilo seminar ѕa bibliotekare u okviru projekta „Medijsko nasilje i medijska ekologija“. Violeta Milošević govorila je o dobroj praksi u biblioteci, Maja Vukadinović održala je predavanje i readionicu o medijskom monitoringu za bibliotekare, a Ljiljana Manić predavanje i radionica o   Medijskoj kreativnosti za treće doba

Na kraju programa seminara usledilo je predstavljanje literature: Medijske industrije, Doba nadzornog kapitalizma i Superpovezani, Antidruštvene mreže …..

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja