PRAZNIK LJUBINOG PUTOPISA

sep 23, 2022

Nagradu „Ljubomir P. Nenadović“ za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku u datoj godini ustanovila je 2014. godine valjevska Matična biblioteka koja nosi ime ovog valjevskog književnika i putopisnog velikana. Nagrada se sastoji od Svečane povelje i novčanog dela, a prvi put je dodeljena u decembru 2014. godine Milosavu Saviću za knjigu Dolina srpskih kraljeva..
Za najbolje putopisno ostvarenje na srpskom jeziku objavljeno u periodu od avgusta 2021. godine do avgusta 2022. godine, proglašena je knjiga „Na kafi kod Šekspira“ autorke Sanje Domazet, kojoj je u Brankovini uručena 22. septembra.
Članovi žirija su: predsednik žirija profesor dr Radivoje Mikić, profesor doktor Mihajlo Pantić i urednik časopisa „Putopis“ Vladimir Šekularac.

Prisutne su pozdravili gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković i direktorka Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović” iz Valjeva, Violeta Milošević, koja je ovogodišnji dobitnici, prof. dr Sanji Domazet uručila priznanje. Obrazloženje je pročitala spiker Radmila Novaković.

U kulturno – umetničkom programu nastupili su članovi gudačkog orkestra Feniks, učenici srednje Muzičke škole „Živorad Grbić” iz Valjeva.

Svečanosti su prisustvovali bibliotekari iz okruženja i bibliotekari NBS.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja