SVETSKI DAN POEZIJE

apr 4, 2021

„Poezija je zarazna. Ona je u službi života. Poezija je u životu. Ona je ispred života. Postoji razlog poezije: to je razlog dobra.“ Pol Elijar

Da. Zaraza je poezija. Zarazili su nas danas naši đaci poezijom. Budite danas svi zaraženi poezijom. Neka nam to bude jedina zaraza. Danas. I zauvek. Samo poezijom.

Uz veliku podršku i saradnju Osnovne škole „Vojvoda Mišić“ iz Pecke,  Aktiva nastavnika srpskog jezika i Biblioteke, zahvaljujući angažovanju i divnom entuzijazmu naših učenika, obelešen je Svetski dan poezije.

Svetski dan pozije proslavlja se 21. marta i ustanovljen je od strane UNESKO-a 1999. godine. Svrha ovoga dana je promocija čitanja, pisanja, objavljivanja poezije u školstvu širom sveta.

Usled pogoršane epidemiološke situacije, naš poklon i naklon poeziji šaljemo iz naše virtuelne učionice.

Govorimo i stvaramo poeziju, jer ona je svuda oko nas, treba je samo čuti, a lako se prepoznaje i oseća.

Aktiv nastavnika srpskog jezika raspisao je ranije školski poetski konkurs „Među javom i međ snom“ povodom ovog nama veoma važnog i radosnog dana. Na konkursu je pobedila učenica sedmog razreda Ksenija Puzić, a pohvaljene su i pesme Katarine Obradović i Sofije Damnjanović, učenica petog razreda.

Mi smo uživali, što želimo i svima vama ovom našom poetskom pričom. Pročitajte i vi danas svoju omiljenu pesmu, otpevajte, recimo, „Pesmo moja“, Čika Jove Zmaja ili Radičevićevu pesmu „Pevam danju, pevam noću“, a možete ih i poslušati u intrepretaciji našeg velikog umetnika Zdravka Čolića. Sve je to poezija. Unesite radost u svoje domove, govorite, recitujte, pevajte. Skoro da nema boljeg načina da obojimo ove pomalo sumorne dane. Mi smo uspeli, uspećete i vi.

Fotografije i video zapise možete pogledati na fejsbuk stranici Biblioteka Osečina

https://www.facebook.com/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%9E%D1%81%D0%B5%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-457457941074814

Aktiv nastavnika srpskog jezika i
Biblioteka Osečina

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja