Reči koje okupljaju – Porodica i knjiga u harmoniji

okt 13, 2023

Osečina, 09. 10. i 11. oktobar u okviru dečje nedelje usledio je nastavak aktivnosti koje je Narodna biblioteka Osečina organizovala za decu, pod nazivom Reči kojie okupljaju porodica i knjiga u hrmoniju. U ponedeljak,  09. oktobra  organizovali smo  „Čitalački kutak, deca – roditelji“ za predškolce PU „Lane“ Osečina. Utorak,  10. oktobar bio je predviđen za predškolce IO PU „Lane“ Pecka , prvake OŠ „Vojvoda Mišić“ Pecka , PPG PU „Lane“ Osečina i prvake OVC „Braće Nedić“ Osečina,. Sreda, 11. oktobar je bio predviđen za drugu grupu prvaka OVC „Braća Nedić“.
Ako ste mislili da je Dečja nedelja završena, nije, ona je produžena, jer svaki dan je posvećen deci. A mi smo otkrili šta znači biti deo reči koje okupljaju porodicu i knjiga u harmoniji. Zajedno smo prošli kroz vrata mašte i otkrili da je biblioteka puna neograničenih mogućnosti i da je čitanje prava avantura koja nas okuplja i inspiriše.
Zahvaljujući ovom nezaboravnom programu, biblioteka je postala epicentar porodične sreće i ljubavi prema knjigama. Reči su nas okupile , povezale i učinile da se osećamo kao jedna velika porodica. Jer u svetu reči nema granica – samo beskrajno putovanje koje nas okuplja i čini porodicu i knjigu u savršenoj harmoniji.
Na kraju programa bibliotekari su pripremili prigodno osveženje, kako bi se nastavila čarolija zajedničkog druženja, razgovora o knjigama ,i osećaj zajedništva .

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja