БИБЛИОТЕКА НА ДЛАНУ

апр 30, 2024

ПУТОВАЊЕ КРОЗ ДУХОВНО И ИСТОРИЈСКО НАСЛЕЂЕ СА НАШИМ МЛАЂАНИМ СУГРАЂАНИМА

Данас, 30. априла 2024. године у посети су нам били малишани из Предшколске установе „Лане“, старија васпитна група са васпитачицама Драганом Срећковић, Славицом Павловић и Тијаном Лукић.

Минуле недеље у оквиру њиховог пројекта „Свет на длану“ уприличили смо радно дружење на дечјем одељењу где смо кроз књижни фонд путовали Швајцарском.

Данас смо наставили путовање кроз њихову установу културе.

Срдачну добродошлицу  у реконструисаној биоскопској сали са позорницом упутила им је директор Библиотеке Ана Васиљевић. Директорка је представила  могућности и лепоту које ће им донети нови биоскоп и позорница Библиотеке у Осечини. Ускоро ће моћи да долазе и гледају филмове на великом платну, представе, концерте, а можда ће се и сами опробати као извођачи на лепој позорници.

Затим смо пут наставили ка Галерији где су малишани  посетили  изложбу „Мати Ана Аџић: духовно чедо Владике Николаја“.  О животној причи и духовном путовању деци је говорила библиотекар Јелена Чкојић Иконић. Деца су пажљиво слушала и погледала паное, оно што је њихову пажњу привукло били су панои са сликама деце из хранилишта и пано са личним предметима мати Ане. Кроз причу о мати Ани малишани су могли да боље разумеју  бригу и љубав о другима, а и открију лепоту духовности.

И за крај малишани су посетили музејску поставку посвећену Браћи Недић кроз коју их је водио кустос Саша Перић. Била је то прилика да се деца ближе упознају са догађајима из Првог српског устанка и чувеним јунацима  бике на Чокешини Димитријем и Григоријем Недић. Колекција оружје и  предмети из тог времена привукли су дечју пажњу.

Захваљујемо се драгим васпитачицама и њиховим радозналим малишанима на Васкршњим даровима и лепом дружењу. Изнова се радујемо новим сусретима!

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja