БЛАГО НАШЕГ НАСЛЕЂА : КУЛТУРНА БАШТИНА НА САЈМУ

сеп 13, 2023

БЛАГО НАШЕГ НАСЛЕЂА : КУЛТУРНА БАШТИНА НА САЈМУ

  • Велики успех 18. Сајма шљива –
  1. Сајам шљива био је изузетно успешан догађај који је обухватио разне активности.

Изложбу „Златне руке“ и „Трг старих заната“ отворила је заменица председника општине госпођа Биљана Мићић, која је истакла значај манифестације за локалну заједницу , истичући да је воћарство важна привредна грана овог краја, такође, нагласила је важност очувања традиционалних заната , ручних радова  и њихову улогу у очувању културног наслеђа. Богат програм отварања привукао је велики број посетилаца. На бини су се смењивали културно – уметнички програми , традиционални музички састави. КУД „Браћа Недић“ је извео сплет игара, Биса је отпевала народну песму, мушка певачка група из Бадовинаца је отпевала традиционалну народну песму.
Било нам је изузетно задовољство што смо имали прилику да угостимо министарку културе  Мају Гојковић, која је отворила Сајам шљива. Њено присуство пружило је посебан значај  догађају и показало колико је важно очување културне баштине за нашу заједницу. Министарка Маја Гојковић је показала велико интересовање за излагаче и њихове радове, а њена стрпљивост током разговора била је заиста хвале вредна.
Такође, посебно нам је било задовољство што је министарка посетила Библиотеку, „Трг старих заната“  и Изложбу „Златне руке“. Библиотека је институција која је драгоцени чувар наше културне баштине  и место где се негује традиција и вештине наших предака. Њена посета додатно је истакла важност Библиотеке  и подршку коју држава пружа у очувању културног наслеђа.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja