BLAGO NAŠEG NASLEĐA : KULTURNA BAŠTINA NA SAJMU

sep 13, 2023

BLAGO NAŠEG NASLEĐA : KULTURNA BAŠTINA NA SAJMU

  • Veliki uspeh 18. Sajma šljiva –
  1. Sajam šljiva bio je izuzetno uspešan događaj koji je obuhvatio razne aktivnosti.

Izložbu „Zlatne ruke“ i „Trg starih zanata“ otvorila je zamenica predsednika opštine gospođa Biljana Mićić, koja je istakla značaj manifestacije za lokalnu zajednicu , ističući da je voćarstvo važna privredna grana ovog kraja, takođe, naglasila je važnost očuvanja tradicionalnih zanata , ručnih radova  i njihovu ulogu u očuvanju kulturnog nasleđa. Bogat program otvaranja privukao je veliki broj posetilaca. Na bini su se smenjivali kulturno – umetnički programi , tradicionalni muzički sastavi. KUD „Braća Nedić“ je izveo splet igara, Bisa je otpevala narodnu pesmu, muška pevačka grupa iz Badovinaca je otpevala tradicionalnu narodnu pesmu.
Bilo nam je izuzetno zadovoljstvo što smo imali priliku da ugostimo ministarku kulture  Maju Gojković, koja je otvorila Sajam šljiva. Njeno prisustvo pružilo je poseban značaj  događaju i pokazalo koliko je važno očuvanje kulturne baštine za našu zajednicu. Ministarka Maja Gojković je pokazala veliko interesovanje za izlagače i njihove radove, a njena strpljivost tokom razgovora bila je zaista hvale vredna.
Takođe, posebno nam je bilo zadovoljstvo što je ministarka posetila Biblioteku, „Trg starih zanata“  i Izložbu „Zlatne ruke“. Biblioteka je institucija koja je dragoceni čuvar naše kulturne baštine  i mesto gde se neguje tradicija i veštine naših predaka. Njena poseta dodatno je istakla važnost Biblioteke  i podršku koju država pruža u očuvanju kulturnog nasleđa.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja