Читај о здравом, храни се здраво!

нов 1, 2023

Поводом октобра – месеца правилне исхране Народна библиотека Осечина је у уторак  31. октобра 2023. године у 8 сати и 30 минута на градском тргу реализовала  акцију „ЧИТАЈ О ЗДРАВОМ, ХРАНИ СЕ ЗДРАВО!“ Акција имала за циљ да подстакне читање књига и едукацију о здравим стиловима живота.

У практичном смислу, као и протеклих година, и ове године смо имали успешну сарадњу и подршку  фирме Podgorina Frucht из Осечине која нам је даровала разноврсно воће које су нам допремили представници фирме Веран Јосиповић, Иван Цветиновић и Стефан Глигорић.

Ученици I разреда OВЦ “Браћа Недић“ – смер кувар-посластичар са проф. Ненадом Иконићем успешно су правили воћне салате за посетиоце.

Најинтересантнија и најмалађа подршка била је од предшколске групе ПУ“Лане“ Осечина и њихових васпитачица, као и Биљане Спасојевић, нутиционисте-дијетичара из установе, директорке Душице Грујичић, ученика првог разреда ОВЦ“Браће Недић“ са учитељицама Бранком Степановић и Весном Јосиповић.  Разговарали смо на тему воћа и поврћа, погађали загонетке, читали књиге и наравно сладили се воћем.

Програм је привукао велику пажњу грађана наше општине, који су подржали идеју здраве исхране и читања. Наши суграђани су имали прилику да се учлане у библиотеку по промотивним ценама.

Овај програм је био сјајан пример заједништва у малим срединама, како би промовисали здраве стилове живота и вредности као што су читање и здрава исхрана.

Хвала нашим драгим сарадницима: Podgorini Frucht, OВЦ “Браћа Недић“, ПУ „Лане“ и свим суграђанима добре воље, који су својим присуством допринели да овај празнични сунчан дан дуго остане у сећању свих житеља Осечине.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja