Čitaj o zdravom, hrani se zdravo!

nov 1, 2023

Povodom oktobra – meseca pravilne ishrane Narodna biblioteka Osečina je u utorak  31. oktobra 2023. godine u 8 sati i 30 minuta na gradskom trgu realizovala  akciju „ČITAJ O ZDRAVOM, HRANI SE ZDRAVO!“ Akcija imala za cilj da podstakne čitanje knjiga i edukaciju o zdravim stilovima života.

U praktičnom smislu, kao i proteklih godina, i ove godine smo imali uspešnu saradnju i podršku  firme Podgorina Frucht iz Osečine koja nam je darovala raznovrsno voće koje su nam dopremili predstavnici firme Veran Josipović, Ivan Cvetinović i Stefan Gligorić.

Učenici I razreda OVC “Braća Nedić“ – smer kuvar-poslastičar sa prof. Nenadom Ikonićem uspešno su pravili voćne salate za posetioce.

Najinteresantnija i najmalađa podrška bila je od predškolske grupe PU“Lane“ Osečina i njihovih vaspitačica, kao i Biljane Spasojević, nuticioniste-dijetičara iz ustanove, direktorke Dušice Grujičić, učenika prvog razreda OVC“Braće Nedić“ sa učiteljicama Brankom Stepanović i Vesnom Josipović.  Razgovarali smo na temu voća i povrća, pogađali zagonetke, čitali knjige i naravno sladili se voćem.

Program je privukao veliku pažnju građana naše opštine, koji su podržali ideju zdrave ishrane i čitanja. Naši sugrađani su imali priliku da se učlane u biblioteku po promotivnim cenama.

Ovaj program je bio sjajan primer zajedništva u malim sredinama, kako bi promovisali zdrave stilove života i vrednosti kao što su čitanje i zdrava ishrana.

Hvala našim dragim saradnicima: Podgorini Frucht, OVC “Braća Nedić“, PU „Lane“ i svim sugrađanima dobre volje, koji su svojim prisustvom doprineli da ovaj praznični sunčan dan dugo ostane u sećanju svih žitelja Osečine.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja