Dodeljene nagrade najaktivnijim članovima Biblioteke za 2022. godinu

feb 1, 2023

U utorak 31. januara u velikoj čitaonici Biblioteke tradicionalno je  upriličen porgram svečene dodele nagrada i diploma najaktivnijim članovima. Uvidom u elektronske kartone naših korisnika i ove godine došli smo do podataka koji su članovi najviše pozajmili knjiga iz našeg fonda u 2022. godini.

Iz velike bibliočitalačke porodice izdvojili su se u kategoriji predškolaca: Vanja Jerosimović, Lena Simić i Filip Aleksić; od osnovaca:  Uroš Nikolić, Andrea Jerosimović, Anđela Popović, Vuk Spasojević, Sofija Jančić, Nikolaj Petrović  i Nikolina Malešević; meću srednjoškolcima to su: Slađana Janković, Katarina Pantelić i Jovica Petrović; a u kategoriji odraslih čitalaca to su: Radiša Nikolić, Dragica Vasiljević, Milena Aleksić i Jovanka Petrović.

Svojim nastupom, svečani program su upotpunili učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“ izdvojenog odeljenja u Osečini: na klaviru Elena Lukić i Emilija Spasić; na harmonici:  Marko Spasojević i Mihailo Todorović Lazić; i na violinini: Danilo Pantelić i Natalija Davidović.

Narodna biblioteka Osečina neguje kulturu čitanja, populariše knjigu i pisanu reč kako bi deca, mladi, kao i stariji prepoznali značaj knjige i čitanja i ova godišnja programska akativnost daje im veliki podsticaj.

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja