Легат професора Аце Миленовића

То је први легат који библиотека има у свом власништву. Смештен је на површини 4m2. Састоји се од : 44 романа, 3 речника, 21 уџбеника из француског језика, 16 свезака, 2 часописа , 89 касета, 2 плоче и 2 цд-а.
Позајмица материјала из овог фонда није могућа, већ се користи искључиво у читаоници.

Александар Милeновић је рођен 9. октобра 1951. године у Великој Плани. Основну школу је завршио у великом Орашју, у коме је и живео, а после гимназије у Великој Плани, уписао је у Београду, француски језик и књижевност на Филолошком факултету. Као апсолвент француског језика 1979. године дошао је у Осечину, у ОШ „Браћа Недић„ да замени свог колегу и земљака. Тако је Осечина посталапостала Ацино место пребивалишта. Као апсолвент није могао да добије стално запослење у школи, али је засновао радни односу „Крушик – Пластици„. То није сметало да Аца, споразумом о преузимању дође у школу кад год би се указала потреба за наставником француског језика.
Радо је долазио и с` љубављу ученицима преносио знање. Поред обавезних часова у школи, или после рада у „Крушику„. Аца је био неумаран и у поподневним сатима када је у просторијама „Алијансе„ несебично држао часове француског језика деци млађег и старијег узраста. Волео је књижевност, превођење, музику и бавио се спортом, нарочито фудбалом. Памтимо га као изузетно вредног, поштеног човека, увек спремног да помогне. У „Крушику„ је радио одговорно и педантно, а у раду са децом био је благо строг и коректан.
Због болести, Аца нас је прерано напустио 22. новембра 2005. године.