Legat profesora Ace Milenovića

To je prvi legat koji biblioteka ima u svom vlasništvu. Smešten je na površini 4m2. Sastoji se od : 44 romana, 3 rečnika, 21 udžbenika iz francuskog jezika, 16 svezaka, 2 časopisa , 89 kaseta, 2 ploče i 2 cd-a.
Pozajmica materijala iz ovog fonda nije moguća, već se koristi isključivo u čitaonici.

Aleksandar Milenović je rođen 9. oktobra 1951. godine u Velikoj Plani. Osnovnu školu je završio u velikom Orašju, u kome je i živeo, a posle gimnazije u Velikoj Plani, upisao je u Beogradu, francuski jezik i književnost na Filološkom fakultetu. Kao apsolvent francuskog jezika 1979. godine došao je u Osečinu, u OŠ „Braća Nedić„ da zameni svog kolegu i zemljaka. Tako je Osečina postalapostala Acino mesto prebivališta. Kao apsolvent nije mogao da dobije stalno zaposlenje u školi, ali je zasnovao radni odnosu „Krušik – Plastici„. To nije smetalo da Aca, sporazumom o preuzimanju dođe u školu kad god bi se ukazala potreba za nastavnikom francuskog jezika.
Rado je dolazio i s` ljubavlju učenicima prenosio znanje. Pored obaveznih časova u školi, ili posle rada u „Krušiku„. Aca je bio neumaran i u popodnevnim satima kada je u prostorijama „Alijanse„ nesebično držao časove francuskog jezika deci mlađeg i starijeg uzrasta. Voleo je književnost, prevođenje, muziku i bavio se sportom, naročito fudbalom. Pamtimo ga kao izuzetno vrednog, poštenog čoveka, uvek spremnog da pomogne. U „Krušiku„ je radio odgovorno i pedantno, a u radu sa decom bio je blago strog i korektan.
Zbog bolesti, Aca nas je prerano napustio 22. novembra 2005. godine.