Одржана Скупштина Подружнице Колубарског округа

мар 31, 2023

У уторак, 28. марта 2023. године, одржана је трећа редовна седница Скупштине Подружнице БДС-а за Колубарски округ. Домаћин овогодишње Скупштине била је Народна библиотека Осечина.

Седници је присуствовало 17 колега из МБ „Љубомир Ненадовић“ из Ваљева, Градске библиотеке  „Милован Данојлић“ из Љига, Градске библиотеке „Милoван Глишић“ из Мионице и библиотеке „Божидар Кнежевић“ са Уба.  Састанком је председавала Ана Васиљевић, председник Подружнице. Разматран је рад Подружнице уз констатацију да се број чланова увећао у односу на претходну годину.   Усвојен је Извештај о раду Подружнице за 2022. годину, као и Програм рада Подружнице у 2023. години.

На Скупштини су изабрани органи управљања подружнице БДС-а у наредне четири године (2023-2027.) за председника Подружнице изабрана је Ана Васиљевић из Народне библиотеке Осечина, а за секретара Слађана Ликнић из МБ „Љубомир Ненадовић“ из Ваљева.

Такође су изабрана и три  представника на Скупштини БДС-а: Виолета Милошевић, директорка МБ“Љубомир Ненадовић“, Валентина Поповић, библиотекар љишке библиотеке и директорка ГБ „Божидар Кнежевић“ са Уба Јелка Панић.

Након радног дела библиотекари колубарског округа погледали су две актуелне изложбе.

На позајмном одељњу изложбу “ Женска домаћа радиност“ где су представљени предмети текстилног покућства које су израдиле жене из Подгорине. Оне су се од раног детињства постепено училе текстилним вештинама, као што су предење, ткање, плетење и вез.

Свако од библиотекара пронашао је  нешто што га је одушевило или пробудило лепа сећања  из детињства, јер су предмети уникатни и рађени са пуно пажње, љубави и посвећености, баш као што су наше баке и мајке радиле.

У Галерији Народне библиотеке Осечина библиотекари су посетили изложбу “Можда ће се једном видети колико сам волео своју земљу и свој народ“ о Зарији Д. Вукићевићу, професору, књижевнику, преводиоцу, библиотекару, публицисти,политичару и дипломатти. Аутори изложбе су Гордана Вучковић, Јасмина Марковић и Мирко Демић, колеге из Народне библиотеке „Вук Караџић“ из Крагујевца.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja