Održana Skupština Podružnice Kolubarskog okruga

mar 31, 2023

U utorak, 28. marta 2023. godine, održana je treća redovna sednica Skupštine Podružnice BDS-a za Kolubarski okrug. Domaćin ovogodišnje Skupštine bila je Narodna biblioteka Osečina.

Sednici je prisustvovalo 17 kolega iz MB „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva, Gradske biblioteke  „Milovan Danojlić“ iz Ljiga, Gradske biblioteke „Milovan Glišić“ iz Mionice i biblioteke „Božidar Knežević“ sa Uba.  Sastankom je predsedavala Ana Vasiljević, predsednik Podružnice. Razmatran je rad Podružnice uz konstataciju da se broj članova uvećao u odnosu na prethodnu godinu.   Usvojen je Izveštaj o radu Podružnice za 2022. godinu, kao i Program rada Podružnice u 2023. godini.

Na Skupštini su izabrani organi upravljanja podružnice BDS-a u naredne četiri godine (2023-2027.) za predsednika Podružnice izabrana je Ana Vasiljević iz Narodne biblioteke Osečina, a za sekretara Slađana Liknić iz MB „Ljubomir Nenadović“ iz Valjeva.

Takođe su izabrana i tri  predstavnika na Skupštini BDS-a: Violeta Milošević, direktorka MB“Ljubomir Nenadović“, Valentina Popović, bibliotekar ljiške biblioteke i direktorka GB „Božidar Knežević“ sa Uba Jelka Panić.

Nakon radnog dela bibliotekari kolubarskog okruga pogledali su dve aktuelne izložbe.

Na pozajmnom odeljnju izložbu “ Ženska domaća radinost“ gde su predstavljeni predmeti tekstilnog pokućstva koje su izradile žene iz Podgorine. One su se od ranog detinjstva postepeno učile tekstilnim veštinama, kao što su predenje, tkanje, pletenje i vez.

Svako od bibliotekara pronašao je  nešto što ga je oduševilo ili probudilo lepa sećanja  iz detinjstva, jer su predmeti unikatni i rađeni sa puno pažnje, ljubavi i posvećenosti, baš kao što su naše bake i majke radile.

U Galeriji Narodne biblioteke Osečina bibliotekari su posetili izložbu “Možda će se jednom videti koliko sam voleo svoju zemlju i svoj narod“ o Zariji D. Vukićeviću, profesoru, književniku, prevodiocu, bibliotekaru, publicisti,političaru i diplomatti. Autori izložbe su Gordana Vučković, Jasmina Marković i Mirko Demić, kolege iz Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ iz Kragujevca.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja