ПРВИ ПУТ У БИБЛИОТЕЦИ 11. пут

нов 3, 2023

Народна библиотека Осечина за јесен и зимску сезону, поред својих редовних активности у области библиотечке – информационе делатности, затим савремених промоција афирмисаних писаца и њихових дела или нових издања завичајних аутора, дечјих радионица, припрема и низ других привлачних садржаја намењених свим генерацијама.

У четвртак,  02. новембра у 16 сати, у нашој Библиотеци одржан је програм за маме и њихове бебе старости до 24 месеца под називом “Први пут у библиотеци“. Активност је установљена 2014. године, а наше прве библиобебе сада су основношколци.

Ове године у Библиотеци смо окупили 21 маме са својим библиобатама и библиосекама.У првом програма педијатар Босиљка Алексић говорила је мамама о исхрани. Потом смо маме упознали са богатим књижним фондом који је у вези са родитељством ( планирање и ток трудноће, порођај, дојење, прелазак на чврсту храну, васпитање деце), указали смо мамама на значај контакта детета са књигом и читање деци од најранијег узраста. Мамама смо даровали чланске карте. Најзанимљивији део подразумевао је симболичну  наградну трку беба старости до 24 месеца. Комисију су сачињавали педијатар Босиљка Алексић, васпитачица Јованка Петровић и паронажна сестра Нада Недељковић.Библиобебе су биле у центру пажње, а њихове маме су их бодриле и охрабривале. Све бебе су били победници. Библиотека је бебама даровала за успомену на прву посету  поклоне, сликовнице и бодиће. Дом здравља је бебама узраста до 12 месеци даровао поклоне.

Након трке, одржано је предавање из прве помоћи, коју су извели  Нада Топаловић и Иван Мијаиловић. Упутили су маме у основне технике које су битне у ситуацијама  када је брза реакција неопходна (Кардиопулмонална реанимација). Ова тема је посебна важна за родитеље како би се осећали сигурно и спремно за евентуалне хитне ситуације.

Приче из библиотеке су лепе приче, ових дана испричане очима библиорадозналаца ,а ми смо урамили успомене.

Уз пригодан коктел и жеље да се наредне године окупимо у већем броју , завршили смо најслађи програм у библиотеци.

Фотографије са овог програма могу се погледати на фејсбук страници Библиотека Осечина.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja