САСТАНАК ПОДРУЖНИЦЕ БДС-а ЗА КОЛУБАРСКИ ОКРУГ И ПРЕДСТАВЉЊЕ КЊИГЕ „ДИГИТАЛНИ АЛАТИ“

дец 21, 2023

У четвртак, 21. децембра 2023. године  у великој читаоници Народне библиотекле Осечина одржан је сасатанак Подружницe Библиотекарског друштва Србије за Колубарски округ. То је била прилика да сумирамо радну 2023. годину и утиске са XX Конференције Библиотекарског друштва Србије, која је под називом „Библиотечки простори у физичком и виртуелном окружењу“ одржана  од 14. до 16. децембра 2023. у Краљеву и Врњачкој Бањи. Домаћини Конференције били су Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ из Краљева и Народна библиотека „Др Душан Радић“ из Врњачке Бање.  На састанку је био речи о плановима и могућностима за 2024. годину, као и унапређењу рада Подружнице.

У другом делу, уприличичено је представљање књиге „Дигитални алати“ колегинице Валентине Поповић из градске библиотеке Љиг. Библиотекарка Валентина представила је књигу „Дигитални алати и говорила о употреби и примени QR кодова. Колеге су имале прилику да се упознају са примерима добре праксе рада са корисницима, коришћењем различитих апликација и алата.

О значају Вањине књиге говорио је говорио Мирко Марковић, библиотекар саветник и председник Управног одбора Интернет клуба Љиг  у чијој едицији Biblioteca future је књига и издата.

Поред библиотекара, представљању књиге, присуствовали су школски библиотекар и професор француског са ученицима, Драгана Ђурђевић из ТО „Подгорина“ и Саша Перић, проф. Историје из ИО НМВА У Осечини.

Честитамо колегиници Валентини, која је докторанд библиотекарства,  на успешном представљању књиге.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja