SASTANAK PODRUŽNICE BDS-a ZA KOLUBARSKI OKRUG I PREDSTAVLJNJE KNJIGE „DIGITALNI ALATI“

dec 21, 2023

U četvrtak, 21. decembra 2023. godine  u velikoj čitaonici Narodne bibliotekle Osečina održan je sasatanak Podružnice Bibliotekarskog društva Srbije za Kolubarski okrug. To je bila prilika da sumiramo radnu 2023. godinu i utiske sa XX Konferencije Bibliotekarskog društva Srbije, koja je pod nazivom „Bibliotečki prostori u fizičkom i virtuelnom okruženju“ održana  od 14. do 16. decembra 2023. u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji. Domaćini Konferencije bili su Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva i Narodna biblioteka „Dr Dušan Radić“ iz Vrnjačke Banje.  Na sastanku je bio reči o planovima i mogućnostima za 2024. godinu, kao i unapređenju rada Podružnice.

U drugom delu, upriličičeno je predstavljanje knjige „Digitalni alati“ koleginice Valentine Popović iz gradske biblioteke Ljig. Bibliotekarka Valentina predstavila je knjigu „Digitalni alati i govorila o upotrebi i primeni QR kodova. Kolege su imale priliku da se upoznaju sa primerima dobre prakse rada sa korisnicima, korišćenjem različitih aplikacija i alata.

O značaju Vanjine knjige govorio je govorio Mirko Marković, bibliotekar savetnik i predsednik Upravnog odbora Internet kluba Ljig  u čijoj ediciji Biblioteca future je knjiga i izdata.

Pored bibliotekara, predstavljanju knjige, prisustvovali su školski bibliotekar i profesor francuskog sa učenicima, Dragana Đurđević iz TO „Podgorina“ i Saša Perić, prof. Istorije iz IO NMVA U Osečini.

Čestitamo koleginici Valentini, koja je doktorand bibliotekarstva,  na uspešnom predstavljanju knjige.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja