СВАКИ ДАН ЈЕ ТВОЈ ДАН

мар 17, 2023

У жељи да и ове године поклонимо нешто посебно женском делу популације за Дан жена Библиотека у Осечини организује Чајанку.
Даривајући посебну пажњу женама, не само да Библиотека широм отвара своја врата него показује да цени рад свих жена, почевши са делом свог колектива па до свих оних које су нам пружиле на различите начине подршку током свих ових година. Ово је један мали знак пажње којим желимо да им се захвалимо, али и да дарујемо јединствени тренутак свим заинтересованим дамама.
На Чајанку долазе жене које настављају традицију својих мајки, оне које желе да прате модна збивања, док има и оних које желе да се забаве. Има занимљивих игара, увек је тематизована жена, или жена кроз историју, жене кроз поезију, жена, мајка, у сваком случају жена кроз време.
Уз програм који је осмишљен тако да сви учествују у њему, наше даме су уживале у стиховима народних песама, које су по жељи и саме могле да прочитају, уз шољу чаја/кафе, домаће посне колаче. Библиотека је заједно са полазницима Школе глуме и Станицом Живановић осмислила модну ревију одевних хаљетака који су се носили у прошла времена, мада и у данашње време се све више срећу као незаобилазни модни детаљи.
Изложба „Женске домаће радиности“ је постављена у циљу да се што већи број посетиоца упозна са радом наших жена кроз историју. У наредних месец дана Изложбу могу погледати сви заинтересовани.
Уз шољу чаја /кафе , заинтересоване даме су имеле прилику да поразговарају са библиотекарима о интересантним појединостима из библиотечке свакодневнице , као и о публикацијама.
Уз звуке „чаробне“ фруле Вере Костадиновић, маестра на хармоници Милорада Маринковића и констатацију да је сваки дан – дан жена, бака , мајки, тетки, стрина… завршили смо окупљање.
Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja