SVAKI DAN JE TVOJ DAN

mar 17, 2023

U želji da i ove godine poklonimo nešto posebno ženskom delu populacije za Dan žena Biblioteka u Osečini organizuje Čajanku.
Darivajući posebnu pažnju ženama, ne samo da Biblioteka širom otvara svoja vrata nego pokazuje da ceni rad svih žena, počevši sa delom svog kolektiva pa do svih onih koje su nam pružile na različite načine podršku tokom svih ovih godina. Ovo je jedan mali znak pažnje kojim želimo da im se zahvalimo, ali i da darujemo jedinstveni trenutak svim zainteresovanim damama.
Na Čajanku dolaze žene koje nastavljaju tradiciju svojih majki, one koje žele da prate modna zbivanja, dok ima i onih koje žele da se zabave. Ima zanimljivih igara, uvek je tematizovana žena, ili žena kroz istoriju, žene kroz poeziju, žena, majka, u svakom slučaju žena kroz vreme.
Uz program koji je osmišljen tako da svi učestvuju u njemu, naše dame su uživale u stihovima narodnih pesama, koje su po želji i same mogle da pročitaju, uz šolju čaja/kafe, domaće posne kolače. Biblioteka je zajedno sa polaznicima Škole glume i Stanicom Živanović osmislila modnu reviju odevnih haljetaka koji su se nosili u prošla vremena, mada i u današnje vreme se sve više sreću kao nezaobilazni modni detalji.
Izložba „Ženske domaće radinosti“ je postavljena u cilju da se što veći broj posetioca upozna sa radom naših žena kroz istoriju. U narednih mesec dana Izložbu mogu pogledati svi zainteresovani.
Uz šolju čaja /kafe , zainteresovane dame su imele priliku da porazgovaraju sa bibliotekarima o interesantnim pojedinostima iz bibliotečke svakodnevnice , kao i o publikacijama.
Uz zvuke „čarobne“ frule Vere Kostadinović, maestra na harmonici Milorada Marinkovića i konstataciju da je svaki dan – dan žena, baka , majki, tetki, strina… završili smo okupljanje.
Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja