Свечано отворена изложба „Моја породица“

мај 16, 2024

Синоћ, у навечерје 15. маја 2024. године у Галерији Народне библиотеке Осечина  свечано је отворена „МОЈА ПОРОДИЦА“.

Ова поставка резултат је лепе сарадње наше две установе: ПУ „Лане“ и Библиотеке, а унутар њих: родитеља, деце средње мешовите групе, васпитачи: Марине Крсмановић, Зорица Павловић, Мире Николић и запослених у Библиотеци.

Повод нам је био Међународни дан породице, који  се обележава сваке године 15. маја како би се подигла свест о важности породице као основне јединице друштва. Овај дан се широм света обележава кроз различите активности  и догађаје који промовишу породичне вредности, заједништво и подршку унутар породице. У име домаћина присутну децу, родитеље, васпитаче и госте поздравила је колегиница Јелица Зељић, а у име организатора Предшколске усзанове „Лане“ и средње мешовите групе присутне је поздравила васпитач и педагошки саветник Зорица Павловић.

Овај дан био је прилика да се подсетимо колико је породица важна за наше друштво и да се захвалимо својим најближим на љубави, подршци и разумевању коју нам пружају. Обележавањем Међународног дана породице доприноси се промоцији здравих породичних односа и подстиче солидарност међу члановима породице.

Упркос изазовима са којима се породице суочавају данас, важно је да негујемо породичне вредности, подржавамо једни друге и радимо на јачању породичних веза. Међународни дан породице нам пружа прилику да се заједно радујемо породичном заједништву и да истакнемо важност породице у нашим животима.

Породичне вредности су темељ нашег идентитета и ослонац у свим животним ситуацијама. Кроз генерације, породица је била место љубави, подршке разумевања и заједништва. У њој смо учили/учимо о важности поштовања солидарности, толеранцији и љубави према ближњима. Породица је наш сигуран кутак, наша база одакле црпимо снагу и инспирацију за све што радимо.

Управо зато је ова Изложба под називом „Моја породица“ тако посебна. Кроз „уметничке радове“ и фортографије, деца , родитељи, васпитачице су заједно стварали јединствену причу о породичним везама. Свака слика са собом носи причу и емоцију и јединственост сваке породице, истовремено осликавајући универзалну важност породичних веза. Ова Изложба је прилика да застанемо, осврнемо се на своје корене и вредности које нас обликују, те да заједно прославимо снагу породичног јединства и љубави.

 

Колектив Народне библиотеке Осечина се најискреније захваљује ПУ „Лане“;  васпитачима: Марини, Зорици и Мири, деци и родитељима средње мешовите групе на лепој и полодоносној сарадњи.

Заинтересована публика изложбу може погледати до 5. јуна 2024. године.

Захваљујемо се нашим фотографима Сузани Глигорић и Бранку Петровићу!

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja