Svečano otvorena izložba „Moja porodica“

maj 16, 2024

Sinoć, u navečerje 15. maja 2024. godine u Galeriji Narodne biblioteke Osečina  svečano je otvorena „MOJA PORODICA“.

Ova postavka rezultat je lepe saradnje naše dve ustanove: PU „Lane“ i Biblioteke, a unutar njih: roditelja, dece srednje mešovite grupe, vaspitači: Marine Krsmanović, Zorica Pavlović, Mire Nikolić i zaposlenih u Biblioteci.

Povod nam je bio Međunarodni dan porodice, koji  se obeležava svake godine 15. maja kako bi se podigla svest o važnosti porodice kao osnovne jedinice društva. Ovaj dan se širom sveta obeležava kroz različite aktivnosti  i događaje koji promovišu porodične vrednosti, zajedništvo i podršku unutar porodice. U ime domaćina prisutnu decu, roditelje, vaspitače i goste pozdravila je koleginica Jelica Zeljić, a u ime organizatora Predškolske uszanove „Lane“ i srednje mešovite grupe prisutne je pozdravila vaspitač i pedagoški savetnik Zorica Pavlović.

Ovaj dan bio je prilika da se podsetimo koliko je porodica važna za naše društvo i da se zahvalimo svojim najbližim na ljubavi, podršci i razumevanju koju nam pružaju. Obeležavanjem Međunarodnog dana porodice doprinosi se promociji zdravih porodičnih odnosa i podstiče solidarnost među članovima porodice.

Uprkos izazovima sa kojima se porodice suočavaju danas, važno je da negujemo porodične vrednosti, podržavamo jedni druge i radimo na jačanju porodičnih veza. Međunarodni dan porodice nam pruža priliku da se zajedno radujemo porodičnom zajedništvu i da istaknemo važnost porodice u našim životima.

Porodične vrednosti su temelj našeg identiteta i oslonac u svim životnim situacijama. Kroz generacije, porodica je bila mesto ljubavi, podrške razumevanja i zajedništva. U njoj smo učili/učimo o važnosti poštovanja solidarnosti, toleranciji i ljubavi prema bližnjima. Porodica je naš siguran kutak, naša baza odakle crpimo snagu i inspiraciju za sve što radimo.

Upravo zato je ova Izložba pod nazivom „Moja porodica“ tako posebna. Kroz „umetničke radove“ i fortografije, deca , roditelji, vaspitačice su zajedno stvarali jedinstvenu priču o porodičnim vezama. Svaka slika sa sobom nosi priču i emociju i jedinstvenost svake porodice, istovremeno oslikavajući univerzalnu važnost porodičnih veza. Ova Izložba je prilika da zastanemo, osvrnemo se na svoje korene i vrednosti koje nas oblikuju, te da zajedno proslavimo snagu porodičnog jedinstva i ljubavi.

 

Kolektiv Narodne biblioteke Osečina se najiskrenije zahvaljuje PU „Lane“;  vaspitačima: Marini, Zorici i Miri, deci i roditeljima srednje mešovite grupe na lepoj i polodonosnoj saradnji.

Zainteresovana publika izložbu može pogledati do 5. juna 2024. godine.

Zahvaljujemo se našim fotografima Suzani Gligorić i Branku Petroviću!

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja