У СУСРЕТ ИЗЛОЖБИ „МОЈА ПОРОДИЦА“

мај 9, 2024

Узбудљив дан пун учења и забаве обележио је посету деце средње мешовите групе ПУ „Лане“ Осечина, са васпитачицама Марином Крсмановић, Зорицом Павловић  и Миром Николић.

Деца су најпре посетила биоскопску салу, где су их дочекале библиотекарке обучене у костиме са пилићим на рукама, Милом пилетом и Ружом пилетом. Симпатични библиопилићи  су имали важну улогу у едукацији деце о понашању и правилима у позоришту и биоскопу. Деца су пажљиво слушала „Ружу“ и „Милета“, док су им објашњавале како је правилно понашати се у позоришту и у биоскопу, учећи их о важности тишине, поштовања других посетилаца  и правилном коришћењу простора. Кроз интерактивну игру и причу , деца су сазнала много корисних информација које ће им помоћи у будућим посетама биоскопу.
Након узбудљиве авантуре у биоскопској сали, деца су имала прилику да посете Изложбу у галерији посвећену мати Ани. Кроз приче о мати Ани деца су на радознали начин упијала сваку речи и научила нешто ново о духовности мати Ане Аџић.
У сусрет Изложби „Моја породица“, деца су се упознала са простором галерије где ће бити представљени њихови радови.
Такође, су посетили Музеј, где их је срдачно дочекао кустос музеја Саша Перић и представио им изложбу посвећену браћи Недић. Кроз занимљиве приче, деца су имала прилику да науче  више о историји и наслеђу наше заједнице.

Посета Библиотеци је обогатила дечје  свезнање, пружајући им прилику да истраже различите аспекте уметности, позоришта, историје на интерактиван и едукативан начин.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja