U SUSRET IZLOŽBI „MOJA PORODICA“

maj 9, 2024

Uzbudljiv dan pun učenja i zabave obeležio je posetu dece srednje mešovite grupe PU „Lane“ Osečina, sa vaspitačicama Marinom Krsmanović, Zoricom Pavlović  i Mirom Nikolić.

Deca su najpre posetila bioskopsku salu, gde su ih dočekale bibliotekarke obučene u kostime sa pilićim na rukama, Milom piletom i Ružom piletom. Simpatični bibliopilići  su imali važnu ulogu u edukaciji dece o ponašanju i pravilima u pozorištu i bioskopu. Deca su pažljivo slušala „Ružu“ i „Mileta“, dok su im objašnjavale kako je pravilno ponašati se u pozorištu i u bioskopu, učeći ih o važnosti tišine, poštovanja drugih posetilaca  i pravilnom korišćenju prostora. Kroz interaktivnu igru i priču , deca su saznala mnogo korisnih informacija koje će im pomoći u budućim posetama bioskopu.
Nakon uzbudljive avanture u bioskopskoj sali, deca su imala priliku da posete Izložbu u galeriji posvećenu mati Ani. Kroz priče o mati Ani deca su na radoznali način upijala svaku reči i naučila nešto novo o duhovnosti mati Ane Adžić.
U susret Izložbi „Moja porodica“, deca su se upoznala sa prostorom galerije gde će biti predstavljeni njihovi radovi.
Takođe, su posetili Muzej, gde ih je srdačno dočekao kustos muzeja Saša Perić i predstavio im izložbu posvećenu braći Nedić. Kroz zanimljive priče, deca su imala priliku da nauče  više o istoriji i nasleđu naše zajednice.

Poseta Biblioteci je obogatila dečje  sveznanje, pružajući im priliku da istraže različite aspekte umetnosti, pozorišta, istorije na interaktivan i edukativan način.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja