Век постојања ФК „Рибникар“ из Пецке

авг 29, 2023

Јуче, 28. августа 2023. године на Велику Госпојину у Пецкој обележена је стогодишњица постојања ФК „Рибникар“. Домаћини су припремили богат програм, а овим поводом уприличена је и изложба НМВА- одељења у Осечини под називом „Поносни клуб славног имена – век трајања ФК Рибникар из Пецке“, чији је аутор кустос Милан Петровић. На ову величанствену прославу позвано је преко сто играча, а клубу у част ветерани ФК „Црвена Звезда“ и ветерани домаћини одиграли су пријатељску утакмицу.
По славном имену оснивача листа „Политика“, фудбалски кулб у Пецкој добио је име, а основан је 1. септембра 1923. године. Током свог првог века постојања, ФК „Рибникар“ је имао доста успона и падова, али је упркос свим изазовимна времена опстао. Кроз клуб је прошло неколико стотина играча.
Владислав Ф. Рибникар био је српски новинар и оснивач листа „Политика“. Рођен је у Трстенику, 13. новембра 1871. године, а погинуо на Рожњу, 1. септембра 1914. бранећи српски народ у Великом рату. Сахрањен је у порти Храма Успења Пресвете Богородице у Пецкој.
Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja