Vek postojanja FK „Ribnikar“ iz Pecke

avg 29, 2023

Juče, 28. avgusta 2023. godine na Veliku Gospojinu u Peckoj obeležena je stogodišnjica postojanja FK „Ribnikar“. Domaćini su pripremili bogat program, a ovim povodom upriličena je i izložba NMVA- odeljenja u Osečini pod nazivom „Ponosni klub slavnog imena – vek trajanja FK Ribnikar iz Pecke“, čiji je autor kustos Milan Petrović. Na ovu veličanstvenu proslavu pozvano je preko sto igrača, a klubu u čast veterani FK „Crvena Zvezda“ i veterani domaćini odigrali su prijateljsku utakmicu.
Po slavnom imenu osnivača lista „Politika“, fudbalski kulb u Peckoj dobio je ime, a osnovan je 1. septembra 1923. godine. Tokom svog prvog veka postojanja, FK „Ribnikar“ je imao dosta uspona i padova, ali je uprkos svim izazovimna vremena opstao. Kroz klub je prošlo nekoliko stotina igrača.
Vladislav F. Ribnikar bio je srpski novinar i osnivač lista „Politika“. Rođen je u Trsteniku, 13. novembra 1871. godine, a poginuo na Rožnju, 1. septembra 1914. braneći srpski narod u Velikom ratu. Sahranjen je u porti Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Peckoj.
Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja