БИБЛИОТЕКА ДОБИТНИК НАГРАДЕ ОПШТИНЕ ОСЕЧИНА

апр 21, 2023

У уторак, 18. априла одржана је Свечана седница поводом Дана општине Осечина у реновираној биоскопској сали Народне библиотеке.  Гостима је на почетку заседања добродошлицу упутио  председник Скупштине општине Светозар Гачић, а  потом се обратио и председник општине Никола Томић истакавши најзначајније инвестиције које су обележиле претходну годину. Присутнима се обратио и министар Ђорђе Милићевић који је честитао празник, а затим је уследио свечани део уручења награда и признања за 2022. годину.

Међу лауреатима је и наша установа, Народна библиотека Осечина, која је добитник награде за изузетне успехе у организацији и реализацији културних делатности у области културе. Колектив Библиотеке се захављује нашим предлагачима уваженим дамама Сузана Глигорић и Драгица Пуљезевић, што су својим именом и презименом стале уз рад „Културног срца Подгорине“. Хвала дародавцу, оснивачу Библиотеке, општини Осечина на признању за наш рад, као и за континуирану сарадњу и подршку. Свим лауреатима упућујемо искрене честитке!

Свечану седницу улепшали су наши најмлађи суграђани. Химну „Боже правде“ извео је хор ученика ОВЦ „Браћа Недић“ под руководством проф. музичке културе Александра Николића. Инсерт из представе „Лајање на звезде“ нешто другачије извели су Неки нови клинци – Елена Лукић, Наталија Ђурђевић и Урош Матић, ученици Школе глуме при библиоетеци. Да клавир мења емоције, доказала је млада пијанисткиња Николина Малешевић, ученица шестог разреда Музичке школе Живорад Грбић из Ваљева изведбом две композиције Моцартове  „Сонате“ и  Славенског „Српско коло“. За крај програма настуипила је предшколска група ПУ „Лане“ са васпитачицама Снежаноим Радуловић, Јеленом Матић и Сузаном Гајић која  је извела кореографију уз песму „Једна земља, један тим“ и послала јаку поруку како се воли своја земља.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja