ЧИТА СЕ ПО ГРАДУ Свакодневно читање: Приче из нашег малог „градића“

феб 9, 2024

У нашем малом „градићу“, где се свако село и свака улица чини као део велике породице, постоји једна посебна иницијатива која је освојила срца и умове различитих професија. Ова иницијатива се зове: ЧИТА СЕ ПО ГРАДУ и има за циљ да промовише важност читања и изван обележавања „Светског дана читања наглас“, подсећајући нас да су књиге саставни део нашег живота.
Са жељом да истражимо колико је читање битно за све нас, одлучили смо да зауставимо људе широм Осечине и замолимо их да одвоје неколико минута како би поделили своја искуства са читањем. Од пекара до лекара, од продавца до таксисте, од пољопривредника, радника до председника – приче су разноврсне и инспиративне.
„Чита се по граду“ постаје све популарније, промовишући читање и књижевност, окупљајући људе различитих профила и интересовања, спајајући их кроз љубав према речима. Читање наглас је начин да се књиге оживе  и да се њихов садржај подели са другима на јединствен начин.
Драги наши суграђани, хвала вам што сте се придружили акцији „ЧИТА СЕ ПО ГРАДУ“ и што сте својим ентузијазмом учинили да ова акција буде успешна. Одушевљени смо чаролојим коју смо заједно начинили, а у којој су књиге оживеле и преплавиле наш град.
Али, прича се  не завршава овде! Акција је постала део нашег града! Будите спремни да се често сусрећете са књигама на најнеочекиванијим местима. Нека вас не изненади ако вам се у кафићу „придружи књига“ коју сте одувек желели да прочитате или ако вам „књига“  на пијаци „понуди“ савет о здравој исхрани…
Зато драге суграђанке и суграђани, нека вам књига буде стална сапутница у вашем свакодневном животу. Нека вас „вребају иза ћошка“ и доносе тренутке чаролије и знања. Наставимо да читамо, истражујемо и уживамо у свету књига!
Хвала Вам, још једном, на подршци и видимо се ускоро!

Фото извештај налази се на ФБ страници Библиотека Осечина

https://www.facebook.com/photo/?fbid=830299575811822&set=pcb.830301799144933

 

 

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja