Инклузивна култура

феб 29, 2024

Општина Осечина учесник је пројекта „Учимо сви заједно“ у оквиру којег је одржана
дводневна обука на тему: Интерсекторска сарадња и координација за унапређење инклузивног образовања у локалној заједници .
Пројекат се реализује уз подршку Министарства просвете у сарадњи са УНИЦЕФ-ом и Делегацијом Европске уније.
Општине и градови који учествују у овом пројекту, исказали су интерес да унапреде инклузивно образовање у својој заједници и поспеше механизме подршке деци из осетљивих друштвених група и њихових породица.
У име општине Осечина, обуку су похађале Зорица Павловић, Марија Петровић, Босиљка Алексић, Ана Васиљевић, Ружа Томић, Јелена Радовановић. У име Школске управе Ваљево присуствовао је Дражен Милосављевић, просветни саветник.
Пројектни тим је оснажио своје капацитете за унапређење инклузивног образовања и инклузивне праксе. У општини Осечина се реализују активности подршке деци узраста трећи и четврти разред, као и радионице за децу која не похађају вртић, затим подршка породици и јачање интерсекторске сарадње.
Циљ је доступност образовања и повећање обухвата деце у образовни систем, промоција образовне и социјалне инклузије на локалном нивоу.
Унапређење инклузивног образовања приоритет је локалне самоуправе, као и свих релевантних актера који су укључени у систем пружања подршке деци и породици.
Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja