Награђени за читалачки ентузијазам – Додела награда најактивнијим читаоцима библиотеке 

феб 2, 2024

У четвртак 1. фебруара 2024. године у великој читаоници Библиотеке традиционално је  уприличен програм свечене доделе награда и диплома најактивнијим члановима. Увидом у електронске картоне наших корисника и ове године дошли смо до података који су чланови највише позајмили књига из нашег фонда у 2023. години.

Из велике библиочиталачке породице издвојили су се у категорији предшколаца: Андреј Васиљевић из Осечине,   Немања Милановић из Пецке и  Емилија Милутиновић из Пецке. Од основаца: Милица Николић из Осечине,   Анђела Поповић из Пецке,  Лена Перић  из Пецке, Лена Симић из Пецке,  Марија Николић из  Осечине, Синиша Поповић из Пецке, Софија Јанчић из Осечине, Ања Зељић из Осечине и  Милан Ивковић из Пецке.  У категорији одраслих читалаца то су: Божица Илић из Осечине,  Радиша Николић из Белотића, Милена Алексић из Остружња и Драгица Васиљевић из Пецке.
Својим наступом, свечани програм су употпунили ученици Музичке школе „Живорад Грбић“ издвојеног одељења у Осечини са кординаторком Маријом Павловић , професором виолине Николом Јанковићем и професором хармонике Милошем Савићем. Деца Музичке школе су својом изванредном изведбом увеличала програм  доделе награда најактивнијим читаоцима Библиотеке. Њихово уметничко умеће  је одушевило присутне и додало посебан сјај овом свечаном догађају. У програму су учествовали Огњен Симић, Неда Павловић, Емилија Спасић, Лена Гладовић, Анастасија Станковић, Емина Вићић, Ирина Ђорђић и Марко Спасојевић.
Народна библиотека Осечина негује културу читања, популарише књигу и писану реч како би деца, млади, као и старији препознали значај књиге и читања и ова годишња програмска акативност даје им велики подстицај.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja