ОД СЛИЧИЦЕ ДО ПРИЧИЦЕ

мар 22, 2024

Данас нас је посетила Млађа васпитна група ПУ „Лане“ Осечина са васпитачицама Снежом Радуловић, Бојаном Јовановић и Аном Тешић, у оквиру пројекта под називом „Од сличице до причице“.
Посета је представљала правау авантуру за знатижељне најмлађе истраживаче, у којој су имали прилику да се упусте у чараобни свет књига и прича на јединствен и интерактиван начин помоћу сличица.
Након узбудљивог увода и песмице која је посвећена њиховом пројекту са истим насловом, одмах смо разгалили срца малих знатижељаца. Својом маштовитошћу и креативношћу, дечица су састављали јединствене причице комбинујући сличице. Ту се нашла чаробна кутија разнобојних сличица које су малишани препознали из сликовница, причајући причице које већ знају. Ту се „нашла“ Црвенкапа, Три прасета, Аладин, Пинокио…
Након сличица, библиотекари су деци омогућили да разгледају сликовнице и уплове у свет бајки, авантура и маштовитих ликова. Кроз интерактивне приче и занимљиве илустрације, деца су се осећала као да су део магичног света који су пронашли на страницама.
Библиотекари су заједно са васпитачицама својом домишљатошћу успели да деци приближе важност читања, маштовитог стваралаштва, истраживања кроз свет књиге и путем игре као што су сличице дођу заједно до причице.
Дивни мали другарићи из Вртића са васпитачицама су даровали библиотеци најлепши поклон уоквирен у рам са исписаним најлепшим речима и потписима које ћемо чувати и који ће нам улепшати простор дечјег одељења. И ко зна можда га пронађу кад буду одрасли и доводили своју децу у библиотеку.
Са великим задовољством истичемо изузетно лепу сарадњу са вртићем „Лане“ Осечина, која представља прави пример партнерског односа заснованог на међусобном поверењу , разумевању и подршци и прилици да заједно унапређујемо квалитет васпитно- образовног процеса за наше најмлађе вртићке другариће.
Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja