Отварањем изложбе започето обележавање „Mесеца српског језика“ у Осечини

мар 1, 2024

У сарадњи ОВЦ „ Браћа Недић“ и Библиотеке у Осечини у започете активности у оквиру обележавања манифестације „Март – месец српског језика“. Тим поводом, у петак, 1. марта у галерији је свечано отворена изложба „Моја ћирилица“. Изложбу чине одабрани радови ученика виших разреда основне школе и 30 радова Реље Гачића, ученика VI разреда. На отварању су говориле у име организатора професорка српског језика и књижевности Драгица Пуљевић и директорка Бибвлиотеке Ана Васиљевић.

Подсећамо да је манифестацију „Март – месец српског језика“ покренуло 2022. године Друштво за српски језик и књижевност Србије у сарадњи са катедрама за српски језик и српску књижевност Филолошког факултета Универзитета у Београду. Намера је да кроз различите активности популаризујемо школски предмет Српски језик и књижевност, а да у исто време широј јавности укажемо на лепоту и изражајне могућности нашег језика.

Циљ је да укажемо на значај неговања српског језика и језичке културе.

Организовањем  ове  изложбе у оквиру које су ликовним техникама представљена слова наше азбуке унели смо у културни живот вароши  популарне садржаје у вези са српским језиком и књижевношћу, све са циљем да достојно покажемо да се можемо изражавати боље и лепше, као и да можемо знати више о свом и другим језицима.

Професорке ликовне културе Гордана Гладовић и српског језика и књижевности Драгица Пуљезевић предвиделе су гласање публике за најбољи ликовни рад. Подсећамо да гласање креће од понедељка, 4. марта 2024. а да мештани и гости Осечине изложбу у Галерији могу погледати до краја марта.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja