БИБЛИОТЕКА ЈЕ МЕСТО НА КОМЕ СЕ ЧИТАЊЕ ДОГАЂА

феб 13, 2022

Свечена додела награда и диплома најактивнијим члановима НБОС уприличена је у четвртак, 10. фебруара у читаноци Библиотеке. Увидом у електронске картоне наших корисника и ове године дошли смо до података који су чланови највише позајмили књига из нашег фонда у 2021. години.

Из велике библиочиталачке породице издвојили су се : Неда Павловић, Немања Ненадовић, Катарина Марковић, Урош Ћосић, Вукан Петровић, Андреа Јеросимовић, Саша Николић, Синиша Поповић, Христина Васиљевић, Марко Гачић, Милица Николић, Катарина Пантелић, Јовица Петровић , док су код одраслих се издвојили Радиша Николић, Јасмина Перић, Десанка Петровић и Живорад Лукић.

Народна библиотека Осечина негује културу читања, популарише књигу и писану реч како би деца, млади, као и старији препознали значај књиге и читања. Набавна политика је веома важна и увек се трудимо да пратимо интересе наших читалаца. Посебну пажњу поклањамо нашим најмлађима кроз куповину нове лектире, али и књига које нису обавезна лектира. За њих организујемо бројне радионице и школу глуме.

„Петар Пан и Страшило су искочили из књиге“ и уз кратак приказ поздравили награђене кориснике и публику. Затим је приказан филм под називом „Неки нови библиотечки клинци“ Катарине Пантелић и Јовице Петровића.

Награђеним најактивнијим читаоцима уручили смо ČOKO – BOOK пакет уз пригодно послужење.

Наредних седмица у плану је посета Основној школи „Војвода Мишић“ у Пецкој и ОВЦ „Браћа Недић“ како би ученицима, наставницима и директорима представили са чиме све Народна библиотека располаже од научних и стручних књига које ће им сигурно помоћи у току школовања.

Љубитељи писане речи већ сада могу да пронађу и позајме неке од нових наслова на полицама Народне библиотеке и да уз књигу уживају у предстојећим празницима.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja