ЗЛАТНЕ РУКЕ БИБЛИОТЕКЕ

авг 7, 2023

У недаљу, 6. августа 2023. године, Костолац је био домаћин трдиционалног догађаја – „Костолачког котлића“, који је организован поводом Дана рудара. Ова манифестација је окупила велики број посетилаца, међу којим су били и представници наше библиотеке са госпођом Славком Јовановић.
Библиотека је са задовољством прихватила позив удружења „Од књиге до душе“ да учествује у Костолачком котлићу и представи Сајам шљива и изложбу „Златне руке“.
Костолачки котлић је традиционална манифестација која се одржава сваке године како би се промовисала богата рударска традиција и наслеђе овог региона. Ова манифестација је имала за циљ да оживи традиционалне вештине и промовише локалну културу и гастрономију.
Манифестација је привукла велику пажњу локалне заједнице и посетилаца из других градова. Атмосфера је била веома весела и пријатељска, а такмичари су се трудили да да припреме најукуснија јела и освоје симболичне награде. Овај догађај је пружио прилику да се људи окупе, друже и уживају у богатој културној баштини овог краја.
Учешће на Костолачком котлићу био је одлична прилика за нашу библиотеку да се представи широј јавности и покаже колико је важно чување традиције и наслеђа, као и да позову друга удружења на Сајам шљива у Осечина, који се одржава почетком септембра.
Наш тим је био веома поносан на изложбу хране коју смо припремили, а посетиоци су били одушевљени квалитетом и укусом, нису изостале ни награде добили смо прву награду за традиционално слано јело.
Укупно гледајући, Костолачки котлић је био успешан догађај који је окупио људе из различитих сфера живота и пружио им прилику да се упознају са богатом културном баштином овог региона . наша библиотека је поносна што је била део овог догађаја и допринела промовисања културног наслеђа наше заједнице.

Такође желимо да искажемо захвалност Ренати, Вукосави и УЖ „Од књиге до душе“ што су нам омогућили посету Виминацијуму. Организовање посете су нам омогућили да откријемо фасцинантне детаље о Виминацијуму и његовим културним вредностима, као и да се осећамо добродошли и да стекнемо драгоцено знање о овом историјском локалитету.

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja