МЕДИЈСKА ПИСМЕНОСТ ЗА ЗРЕЛО ДОБА

мај 26, 2021

Библиотека Плус из Београда и Библиотека „Љубомир Ненадовић“ из Ваљева организовали су 7. маја у просторијама Матичне библиотеке семинар за библиотекаре Колубарског округа „Медијска писменост за зрело доба“. Циљ пројекта  је да се библиотекарима  пружи стручна подршка да раѕвијају знања и охрабре старије грађане, кориснике библиотека, да се служе друштвеним медијима, интермнетом, али и да уз помоћ библиотекара пажљивије бирају, стварају и размењују медијске садржаје.

На почетку програма библиотекаре колубарског округа поздравили су Виолета Милошевић, диртекторка библиотеке „Љубомир Ненадовић“ и Зоран Хамовић, председник удружења „Библиотека плус“ које је и припремило семинар ѕа библиотекаре у оквиру пројекта „Медијско насиље и медијска екологија“. Виолета Милошевић говорила је о доброј пракси у библиотеци, Маја Вукадиновић одржала је предавање и реадионицу о медијском мониторингу за библиотекаре, а Љиљана Манић предавање и радионица о   Медијској креативности за треће доба

На крају програма семинара уследило је представљање литературе: Медијске индустрије, Доба надзорног капитализма и Суперповезани, Антидруштвене мреже …..

Прочитајте још

Ukidanje pečata
Pretrazivac kulturnog nasledja